Styrk dit immunforsvar, hud, fordøjelse og blodomløb

Rødbede, syltede rødløg, æble, olivenolie, peberrod, dild, avokado og karse. En sund symfoni som bare smager super godt!

Opskrift til to personer:

Ingredienser: 250 g rødbeder – 1,5 spsk. syltede rødløg (kan købes på glas) – 1/2 æble – olivenolie – salt og peber – 1 dl mayonnaise – 1 stk. revet peberrod – 1/2 spsk. frisk dild – 1 lille moden avokado – lidt karse

Sådan gør du

  • Forvarm ovnen til 200 grader (varmluft).
  • Skræl rødbeder og skær dem i grove tern. Læg rødbedestykkerne i et ovnfast fad og vend dem i ca. 1 spsk. olie, 1/2 tsk. salt og lidt peber.
  • Bag rødbederne i ca. 30 minutter, indtil du let kan stikke en skarp kniv igennem stykkerne. Lad dem herefter køle af på køkkenbordet.
  • Hak de afkølede rødbedestykker groft i en minihakker eller foodprocessor sammen med de syltede rødløg.
  • Skær det halve æble i meget små tern og vend dem med de hakkede rødbeder og rødløg. Tilsæt lidt salt og peber.
  • Rør mayonnaise op med revet peberrod, finthakket dild og lidt salt. Sørg for at smage den godt til, den må gerne have en god smag af peberrod.
  • Lige inden servering fjern sten og skal fra avokadoen og skær avocadoen i helt tynde skiver.
  • Anret nu tallerkenen med en spiseskefuld peberrods-dildmayo

Opskriften er inspireret af englerod.dk

Tip: Retten kan sagtens forberedes dagen før og opbevares i køleskab natten over. Vent blot med at skrælle og skære avokadoen i skiver til retten skal serveres, da avokado hurtigt bliver brun, når den ikke er i sin skal.