fbpx

forhøjet blodtryk

Lider du af forhøjet blodtryk?

Forhøjet blodtryk (på lægesprog kaldet hypertension) betyder, at trykket i dine pulsårer er højere end det normale.

Du kan opleve symptomer som let hovedpine og mild svimmelhed, eller opleve at blive forpustet, når du anstrenger sig fysisk, men I de fleste tilfælde har man faktisk ingen symptomer på forhøjet blodtryk.

Du kan føle dig helt rask, selvom du har forhøjet blodtryk, men selvom du ikke har symptomer, er forhøjet blodtryk over længere tid skadeligt for din krop.

Hvis du går med forhøjet blodtryk over lang tid, kan de skadelige virkninger af forhøjet blodtryk udvikle sig til alvorlig sygdom som f.eks. hjerteinfarkt (blodprop i hjertet) eller apopleksi (blodprop i hjernen eller hjerneblødning). Der er derfor god grund til at få behandlet dit forhøjede blodtryk i tide.

Forhøjet blodtryk kan knyttes til en arvelig risiko, men knyttes også ofte sammen, med det vi betegner som livsstilssygdomme, som f.eks. diabetes eller overvægt.

Kosten spiller en stor rolle, når du vil sænke dit blodtryk og opnå en hjerte- og blodtryksvenlig livsstil. Med den rette kost reducerer du din risiko for forhøjet blodtryk og for at få hjerte-kar-sygdom. Der skal ofte ikke de store ændringer til, og du vil typisk opleve, at maden er lige så nem at tilberede, som det du plejer at spise – og at det smager rigtig godt.

Det handler for dig om at finde den røde tråd i forhold til at vælge de hjertevenlige fødevarer og at tilberede dem på hjertevenlig vis.

Få professionel hjælp til at træffe selvkærlige madvalg og til at ændre din livsstil til en blodtryks- og hjertevenlig livsstil.

Spis dig til et sundt blodtryk

 

   # Spis frugt og mange grøntsager

   # Spis fisk – gerne de fede

   # Vælg magert kød

   # Vælg magre mejeriprodukter

   # Spar på saltet

   # Spar på dit indtag af alkohol

 

Telefon
71908022
Adresse
Agertoften 30, 6000 Kolding