Personlig kostplan

Få en personlig kostplan

Med en personlig kostplan får du hjælp til at træffe gode madvalg, så du på naturlig, sund og afbalanceret vis kan implementere nye hensigtsmæssige kostvaner i din hverdag og komme dit personlige mål et skridt nærmere.

En personlig kostplan kan give mening for dig, som ønsker:

Din personlige kostplan skal passe lige præcis til dig

Derfor er det vigtigt, at jeg i min udarbejdelse af en skræddersyet kostplan til dig tager hensyn til dine personlige ønsker, behov, muligheder og præferencer.

 

Du må gerne være kræsen

Din personlige kostplan sættes sammen på en måde, som tilgodeser dine præferencer for mad - og udelader de fødevarer, du måske ikke kan lide eller ikke kan tåle.

Slip for at tælle kalorier

En god og sund kostplan passer til dit daglige kaloriebehov og tager hensyn til din målsætning. Jeg sætter din personlige kostplan sammen for dig på en måde, så du ikke behøver at tælle kalorier.

Gratis tilpasning og justering af din kostplan

Så længe du er i aktivt forløb hos mig og har tilkøbt en personlig kostplan, tilpasser jeg løbende din kostplan helt uden beregning.

Når du køber en skræddersyet kostplan hos mig, får du:

FAQ

Det er meget individuelt, om en kostplan er en god idé. En personlig kostplan kan være et effektivt redskab til at få styr på indtaget af kalorier og/eller opnå en livsstilsændring, og nogle trives rigtig godt med at arbejde inden for rammerne af en kostplan – andre slet ikke.

Der findes utallige mere eller mindre seriøse bud på forskellige kostplaner, og mange kostplaner lover en genvej til hurtigt vægttab. Ofte baserer de på en ensidig kost på få kalorier og bygger på principper, som kan være svære at efterleve over længere tid. Der er stor risiko for, at det blot bliver til (endnu) en fejlslagen slankekur og ikke fører til en varig livsstilsændring. Udfordringen ligger i, at ikke to personer er ens. Mange faktorer spiller ind, for at en kostplan virker effektivt og hjælper til at skabe et holdbart resultat.

Derfor er det vigtigt, at kostplanen udarbejdes ud fra både aktivitetsniveau, antropometriske målinger (højde, vægt, etc.) og ud fra den enkeltes præferencer, muligheder og behov. Det kræver, at jeg som behandler sætter mig grundigt ind i, hvordan du tænker, hvilke vaner du har, og hvordan din hverdag er skruet sammen – og det gør jeg gerne, for det er lige præcis det, der gør forskellen ift. at sammensætte en kostplan, som det er realistisk for dig at følge, og som vil hjælpe dig i den rigtige retning ift. at nå dit mål.

Til din opstartssamtale taler vi om dine madvaner og dit spisemønster, og vi afdækker sammen, hvad du kan lide, og hvad du evt. ikke bryder dig om at spise – eller ikke kan tåle. Vi taler også om dine udfordringer, ressourcer og behov set i forhold din målsætning. Du vil blive tilbudt vejning og kropsanalyse på Tanita vægt, og dit ligevægtsindtag beregnes. Det hele koger vi sammen til en analyse, som skaber et godt og solidt udgangspunkt for udarbejdelsen af en skræddersyet kostplan – en plan, som passer lige præcis til dig.

Læs også om vægtøgning og kropsanalyse

En god personlig kostplan indeholder sund kost, og jeg tager som udgangspunkt afsæt i de officielle kostråd.

Hvis vi f.eks. arbejder med en kostplan til vægttab, lægger jeg vægt på, at måltidsforslagene er mættende og giver dig mulighed for at tabe dig, uden at du behøver at gå sulten i seng, selvom du indtager færre kalorier, end du forbrænder.

Kostplanen opbygges på en måde, som “uddanner” dig til at træffe hensigtsmæssige valg, så du har større chance for at opnå en varig livsstilsændring og dermed et varigt vægttab. Den opmuntrer dig til at spise varieret og hjælper dig til at vælge forskellige fødevarer i mængder, som er sunde for lige netop dig. Du præsenteres for forskellige, nærende og mættende forslag til morgenmad, frokost, aftensmad og mellemmåltider lige til at plukke fra, og kostplanen er konstrueret på en måde, så du ikke behøver at tælle kalorier – det arbejde har jeg gjort for dig.

Læs også: Få hjælp til vægttab