Vægtneutral sundhed

Hjælp til vægtneutral sundhed

Vidste du, at det kan være farligere at føle sig tyk end at være tyk? Du kan godt være sund og tyk – du kan også være usund og tynd. Sundhed handler nemlig ikke kun om tallet på din vægt.

Få hjælp til vægtneutral sundhed, når:

I dit vægtneutrale sundhedsforløb hjælper jeg dig til sundhed og velvære gennem måden, hvorpå du tager vare på dig selv og din krop.

FAQ

Vægtneutral sundhed eller vægtneutral tilgang til sundhed handler om, at menneskers sundhedstilstand ikke vurderes på baggrund af bodymassindex (BMI) eller kropsvægt. Tilgangen til vægtneutral sundhed er, at der fokuseres på varig sundhed gennem de sundhedsgavnlige effekter, man kan opnå gennem en sund livsstil, hvilket kan opnås på flere plan. Med den vægtneutrale tilgang til sundhed forholder man sig som diætist eller kostvejleder neutralt til både vægt og vægtændringer og fokuserer i stedet på klientens selvomsorg, nydelse, motivation og forståelse for god sundhedsadfærd. Med andre ord: der er fokus på at ændre adfærd og forbedre klientens sundhedstilstand gennem en ændring af måden, vedkommende tager vare på sig selv og sin krop.

Vi taler om mad – men vi taler om mad i den kontekst, at sund mad bidrager til din trivsel og giver dig velvære, mere energi og livsnydelse. Vi taler om de sundhedsgavnlige effekter, du kan opnå ved at træffe selvkærlige valg omkring din kost.

Fokus er på din trivsel gennem en fleksibel, afbalanceret og nydelsesfuld kostsammensætning krydret med den mængde fysisk aktivitet, som passer til dine behov, ønsker og muligheder.

Der bliver ikke trukket noget ned over hovedet på dig. Du er eksperten i dit eget liv, og du er derfor en vigtig del af beslutningsprocessen og skal kunne se dig selv i den plan, vi sammen lægger. Du bidrager med ekspertviden om dig selv – jeg bidrager som klinisk diætist med ekspertviden omkring ernæring og sundhed.

Læs også: Få en personlig kostplan